Update: Berakhirnya Semester 5.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera guys! :)

Okay, this is a short entry daripada aku. Sebab aku tengah tak berapa nak sihat sangat ni. Batuk, selsema, dan soon akan demam pulak. Okay okay, back to topic. :P

Aku baru je habis 5th semester aku dekat Politeknik Sultan Idris Shah. Dah 3 minggu dah. Result? Alhamdulillah, dapat mengekalkan gelaran Anugerah Ketua Jabatan (AKJ) or you guys in university panggil Dean’s list tu. :P

 

 

Dalam masa 3 minggu tu, aku bukannye cuti sem duduk rumah, tapi aku pergi kursus Java dekat poli aku. MSC punye program. Quite fun jugak la kursus tu walaupun penat sebab weekends pon kitorang ade kursus jugak. hihi.

 

 

Diorang ajar basic Java language, how to buat Java application. Oh, soft skills pon ada diajar jugak eaaa. :D So far, kitorang dah buat chat client. Boleh guna secara online okeeeee. Apa barang offline offline ni. haha :P Pastu, untuk projek, kumpulan aku buat todo list application, yang diberi nama TwoDoList. TEEHEE. Later will upload the screenshot of the application. Project file die ade dekat member aku, Khayalan Masa.

Eventhough cuti aku tinggal berapa hari je (Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa, Rabu, Khamis dah balik poli balik), tapi it’s worth it. Sape nak bagi kau pergi kursus, worth 8000 Ringgit Malaysia sekepala (denga cakap member), for free kan? Honestly, sape yang tak pergi tu memang rugi la.

Pejam celik pejam celik aku dah nak masuk semester 6 dah oh! Dah nak habis belajar dah aku ni. Dah boleh kahwin dah. HAHA lame jokeeeee. :P

Aku harap this upcoming last semester aku dekat Politeknik Sultan Idris Shah ni will be as great as the past. Or greater pon takpeee. :D Harap takde la tension – tension pasal FYP ke, assignments menggunung ke ape ke. ;)

Sampai sini saja dulu. Adios! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Update: Berakhirnya Semester 5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge
:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: